Exklusiva artiklar

Registrera din e-post och få exklusiva artiklar i inkorgen varje vecka!

Kan ett brott accepteras om det begås för mänsklighetens bästa? Finns det överhuvudtaget tillfällen när det är acceptabelt att begå ett brott? Det är det här som den ryske författaren Fjodor Dostojevskijs "Brott och straff" handlar om.
ledarskap
Vad är egentligen ledarskap? Enligt många definitioner handlar ledarskap och att leda människor mot samma mål och riktning. Det handlar om att visa vägen genom att trampa upp stigen för andra. Att leda innebär att man visar vilken väg man ska gå. Dock börjar ledarskapet med det inre ledarskapet i oss själva. Personligt ledarskap är förmågan att styra ditt liv i den riktningen du vill.
Jag har läst ”The 80/20 Principle”, av Richard Koch, en bok som under de senaste årtiondena såväl fascinerat som förändrat sättet att se på ansträngning och prestation på individnivå liksom företag i stort. Här kan du läsa mer om mina tankar kring den berömda Paretoprincipen, även refererad till som 80/20-regeln.
Skulle du identifiera dig som ditt namn, personlighet eller kropp? Eller är det bara verktyg som du använder dig av i den fysiska världen? Har du någonsin funderat över din verkliga identitet och undrat vem du egentligen är? Det är högst troligt att du aldrig gjort det men genom att ställa sig frågan dyker det upp en hel del intressanta insikter om egot.