Exklusiva artiklar

Registrera din e-post och få exklusiva artiklar i inkorgen varje vecka!

Jag har läst ”The 80/20 Principle”, av Richard Koch, en bok som under de senaste årtiondena såväl fascinerat som förändrat sättet att se på ansträngning och prestation på individnivå liksom företag i stort. Här kan du läsa mer om mina tankar kring den berömda Paretoprincipen, även refererad till som 80/20-regeln.
Sedan januari 2020 är världen lamslagen. Hela planeten går på sparlåga och den ena krisen avlöser den andra. Vi står inför stora paradigmskiften och framtiden är oviss. Människoliv går till spillo och de mänskliga värden vår civilisation vilar på är understundom ställda på prov. Enskilda professionella ställs inför moraliska dilemman, liksom politiker samt beslutsfattare. I en ständig konflikt mellan individens existensberättigande kontra samhällets tillväxt, ställer vi oss frågan om vad som är värdefullt.
Skulle du identifiera dig som ditt namn, personlighet eller kropp? Eller är det bara verktyg som du använder dig av i den fysiska världen? Har du någonsin funderat över din verkliga identitet och undrat vem du egentligen är? Det är högst troligt att du aldrig gjort det men genom att ställa sig frågan dyker det upp en hel del intressanta insikter om egot.
Alan Watts var en brittisk filosof, författare och talare som var mest känd för att introducera österländsk filosofi för västvärlden. Han var en guru på sin tid och hans tal och föreläsningar lever vidare och har blivit väldigt populära. Det är framför allt en föreläsning om meningen med livet jag tycker är väldigt intressant.