Exklusiva artiklar

Registrera din e-post och få exklusiva artiklar i inkorgen varje vecka!

Det är väldigt få människor som reflekterar över hur man ska leva det goda livet. De allra flesta förknippar det goda livet med pengar, status och makt och eftersom det verkar socialt acceptabelt tänker de inte ett steg längre. För att lära sig hur man ska leva det goda livet menade Sokrates att man måste sträva efter självkännedom. Istället för att söka i sin omgivning handlar det om att vända blicken inåt och analysera sin sanna natur och de värderingar som styr ens liv.
infj-personlighet
Vad är INFJ-personlighet? Vad innebär det och vilka är de vanligaste karaktärsdragen hos personer med denna personlighetstyp? Det ska vi djupdyka i och kolla närmare på idag. Vi går igenom styrkor och svagheter, kända personer med denna personlighetstyp och mycket mer. Välkommen att lära dig mer om världens ovanligaste personlighetstyp!
acropolis
Sedan urminnes tider har filosofer ställt sig frågan vad som anses vara en god människa. Vissa har menat att man bör ta hänsyn till konsekvenser och andra regler. Några andra filosofer har istället ställt sig frågan hur man ska vara som person. Vi kommer i det här inlägget undersöka närmare dygdetiken och några andra filosofier för att undersöka hur man kan använda dygder för att fatta rätt beslut och vad en god person.
ledarskap
Jag har på nytt läst boken "The 7 Habits of Highly Effective People", av Stephen R. Covey som handlar om ledarskap och personlig utveckling. Jag läste boken 2018 och har nu läst den en tredje gång. Här kan du läsa mer om mina tankar kring de viktigaste delarna från boken "De 7 goda vanorna".