Vem är Heisenberg?

Som du säkert förstått har du inte kommit till den svenska versionen av Walter White i TV-serien Breaking Bad.

Du har inte heller kommit till fysikbloggen om den berömda tyska kvantfysikern Werner Heisenberg.

Jag får välkomna dig till min blogg Heisenberg som handlar om min strävan mot både ekonomisk och personlig framgång.

För mig finns ingen större framgång i livet än att leva och tänka på rätt sätt. När vi fokuserar våra handlingar på att ständigt utvecklas och bli bättre – så kan vi förändra världen till det bättre.

Det enklaste sättet för mig att utvecklas och bli bättre är genom att dela med mig med andra. Jag har skrivit cirka 20 inlägg (eller mindre uppsatser) för att inspirera andra att vilja lära sig mer om sig själva. Det här är mitt experiment att utforska mig själv och samtidigt hjälpa andra.

Heisenberg är min pseudonym och bloggen kommer vara anonym till en början. Här kommer jag dela med mig av mina kunskaper samtidigt som ni kan följa min resa varje dag.

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, så vi kör på.

Varför har jag startat bloggen?

Det har hänt väldigt mycket i mitt liv under en lång tid. För att lära mig så mycket som möjligt har jag skrivit ner mina tankar och idéer i olika word-dokument som jag har sparat på datorn.

Efter att ha sorterat filerna insåg jag vilken dålig struktur jag har. Därför bestämde jag mig i slutet av 2018 att förändra detta. Mitt nyårslöfte blev att skapa en blogg där jag kan dokumentera mitt liv istället. Sedan drev jag en liknande blogg i tidiga 20-årsålder. Då var målet med bloggen att tjäna min första miljon innan jag fyllde 25 år.

Jag ville helt enkelt bli miljonär tidigt

På bloggen kunde läsarna följa min vardag där jag utvärderade olika investeringsalternativ för att generera passiva inkomster. Det var allt ifrån aktier, högräntekonton, fonder, fastigheter med mera.

Trots min unga ålder och begränsade resurser lyckades jag locka en del läsare till bloggen och den var ganska framgångsrik.

Jag bestämde mig för att använda hela mitt studielån om 160 000 kronor för att investera i bland annat aktier och lyckades generera en årlig avkastning om cirka 15 %.

Det är en väldigt bra avkastning! Om man jämför med Stockholmbörsen (OMX Stockholm 30) så har den genomsnittliga årsavkastningen varit 12,49 % de senaste 30 åren.

Mitt resultat blev en avkastning om cirka 24 000 kronor.

Jag konstaterade att om jag fortsätter att generera den här nivån av avkastning så kommer ränta på ränta effekten göra mig till miljonär – när jag är 35 år gammal.

Målet med bloggen var som sagt att tjäna min första miljon innan jag fyllde 25 år.

Det verkade som den traditionella vägen att utbilda sig, skaffa ett bra jobb och spara undan varje månad – inte riktigt var en möjlig väg för mig att uppnå mitt mål.

Samtidigt skulle det innebära ett sparsamt liv med enstaka resor, sällsynta nöjen och enkelt boende. Det lät som ett väldigt begränsat och återhållsamt liv.

Jag skulle också vara tvungen att förlita mig enbart på aktiemarknaden för att en dag när jag troligtvis är 65 år gammal – kunna pensionera mig rik.

Nej, det duger inte för mig..

Jag insåg att det inte skulle duga för mig. Jag bestämde mig för att jag skulle göra allt i min makt för att uppnå mitt mål innan jag fyllde 25 år.

Rädslan att fastna i ekorrhjulet med ett begränsat liv och ekonomi höll mig väldigt motiverad.

Jag skulle aldrig någonsin nöja mig med ett snålt och mediokert liv. Jag skulle leva ett rikt liv i överflöd och inget annat var ett alternativ för mig.

Frågan blev om det fanns en annan väg att bli ekonomiskt oberoende istället för att gå den långsamma traditionella vägen?

Och svaret var givetvis JA!

Tänk bara på det. Det finns människor runt omkring dig som har lyckats uppnå 100 gånger bättre resultat på ännu kortare tid.

Vi har allt ifrån mindre företagare till digitala entreprenörer som Mark Zuckerberg som lyckades bli dollarmiljardär innan han ens fyllt 24 år.

Så varför skulle inte jag (eller du) kunna göra det också?

Jag bestämde mig för att hitta och sträva efter en express-väg till ett rikt liv i överflöd.

Jag la den gamla, traditionella vägen på hyllan och valde att gå min egen väg.

Min egna väg att bli miljonär

Som du säkert förstår är jag idag äldre än 25 år. Jag kan tänka mig att du är nyfiken om jag lyckades uppnå mitt mål.

Häng kvar så berättar jag mer.

En kort tid efter jag bestämde mig för att hitta en annan väg till ett rikt liv så insåg. Jag att jag inte kommer tjäna dom pengarna på ett vanlig jobb – jag behövde starta ett eget företag.

Samtidigt var jag en ung student med begränsad ekonomi och ingen som helst erfarenhet av att tjäna pengar – förutom mina tidigare sommarjobb.

Jag började därför läsa böcker – många böcker.

Jag läste alla jag kunde få tag på gällande vägen till rikedom, passiva inkomster, tjäna pengar på nätet med mera.

Jag lärde mig så mycket jag kunde om affiliate marketing, drop-shipping, digitala tjänster, startups, amazon, ebay, marknadsföring med mera.

Jag insåg att det fanns ett överflöd av möjligheter på internet. Dock verkade det krävas mycket jobb och kunskap för att lyckas.

Fast besluten att lyckas blev det i en satsning inom affiliate marketing .

Vilket ledde till det största och läskigaste klivet i min karriär – jag behövde starta ett företag.

Inte kunde väl en vanlig person som jag starta ett företag? Tänk om jag misslyckades?

Även om det var ett stort steg – så valde jag att starta mitt första företag.

Jag lyckads hitta en partner och vi började utveckla en tjänst inom affiliate marketing. Vi la tusentals timmar på utvecklingen av tjänsten som skulle göra oss till framgångsrika startup-företagare.

Trots en väldig berg-och-dal-bana gick allting väldigt bra och vi lyckades få med oss investerare tidigt som trodde på oss och vår tjänst.

Efter cirka två år av väldigt hårt arbete och oändligt med idéer insåg vi att det inte skulle gå.

Vår digitala skapelse skulle tyvärr inte göra oss till miljonärer och framgångsrika startup-företagare.

För att göra en lång historia kort så lyckades jag inte med min första idé.

Och jag är tyvärr inte ensam. De allra flesta startup-företag misslyckas.

Enligt den statliga myndigheten Tillväxtanalys går hela 35% av alla nystartade företag i konkurs inom 3 år.

Helt plötsligt hade jag och min partner satsat 1 miljon kronor på en tjänst som inte skulle generera några pengar överhuvudtaget.

Istället för att tjäna pengar hade jag spenderat alla mina sparpengar på företaget..

Jag kände mig väldigt misslyckad.

Dessutom hade jag mindre pengar nu än vad jag hade när jag startade företaget två år tidigare.  

Från början hade jag 5 år på mig att uppnå mitt mål. Nu var det förkortat till 3 år.

Hur skulle jag uppnå mitt mål?

Jag insåg att även om jag inte tjänat så mycket pengar som jag hade hoppats, så hade jag fortfarande lärt mig oerhört mycket saker.

Först och främst hade jag trott på mig själv tillräckligt för att satsa på mig själv.

Sedan hade jag under perioden startat tre företag, anställt människor, förbättrat mina säljkunskaper, hittat samarbetspartners, träffat intressanta människor, fått medial uppmärksamhet, attraherat investerare och mycket annat.

Jag insåg rätt snabbt att jag hade provat på alla möjliga delar vad gäller företagande och startups. På ett eller annat sätt hade jag berört alla delar och hade förståelse för helheten.

Jag mindes även vad min morfar hade sagt till mig några år tidigare.

Du vet väl om att den svenska snittmiljonären har gått i konkurs tre gånger?

– Morfar

Jag såg det plötsligt inte som ett misslyckande. Jag hade bara lyckats hitta ett sätt som jag inte skulle bli miljonär på.

Jag hade istället blivit en ny person. En driven entreprenör som valde att gå min egen väg – trots alla människor i min omgivning som tvivlade på mig och mina idéer.

Jag hade växt enormt mycket under den här tiden.

Sedan började jag arbeta inom andra områden när jag satsade på min startup. Bland annat hade jag börjat arbeta som konsult inom en lönsam bransch. Tanken var från början att arbeta som konsult för att kunna satsa på mitt startup.

När dock startupen inte utvecklades enligt mina förväntningar, så valde jag att applicera alla mina lärdomar på mitt vardagliga konsultjobb.

Med ett enormt driv och engagemang var jag övertygad om att det skulle gå den här gången.

Jag kunde även konstatera att jag aldrig hade hittat det här jobbet ifall jag inte valt att gå min egna väg.

När alla i min omgivning valde att gå den traditionella vägen – så valde jag istället min egna väg – och vilken resa det blev!

Jag insåg att det var mycket jobb kvar för att uppnå mitt mål.

Nu var jag istället 22 år.

Och jag behövde fortfarande tjäna 1 miljon kronor.

På mindre än tre år.

Hur jag blev miljonär på 3 år

Även om jag hade sämre ekonomiska förutsättningar än tidigare. Och även om jag hade sämre tidsmässiga förutsättningar än tidigare. Så lyckades jag inte bara uppnå mitt mål.

Jag lyckades överträffa det.

Samma år som jag fyllde 25 år hade jag tjänat över 2 miljoner kronor. På 3 år hade jag lyckats generera mer pengar än vad den traditionella vägen hade gjort på 20 år.

Oj, va mycket tid jag hade sparat! Jag hade samtidigt bevisat för mig själv att det var möjligt. Något som jag verkligen behövde för att kunna förverkliga min potential.

Men när jag väl hade lycktas uppnå och överträffa mitt mil så blev frågan istället.

Vad ska jag göra med mitt liv nu då?

Även om jag på många sätt var väldigt framgångsrik och hade lyckats med någonting fantastiskt – så var det någonting som saknades.  

Jag hade lyckats uppnå mina ekonomiska mål på bekostnad av andra saker i livet. Vad betydde egentligen framgång för mig?

När man lever ett bra liv med mat, pengar, hälsa och trygghet – vad ska man då sträva efter?

Jag insåg att jag behöver leva ett mer balanserat liv och uppnå självförverkligande. Jag behöver förverkliga mig själv på andra sätt.

Men vad är egentligen det?

Den frågan ledde mig in på en ny väg för att balansera mitt liv på ett bättre sätt. Jag började därför en ny resa för att sätta upp meningsfulla mål för ett mer balanserat liv.

Jag har fortfarande kvar mina ambitiösa ekonomiska mål i livet. Men jag behöver även förverkliga mig själv.

Därför har jag gjort den här bloggen där ni kommer kunna följa min fortsatta resa att förverkliga mina mål – samtidigt som jag förverkligar mig själv.