Exklusiva artiklar

Registrera din e-post och få exklusiva artiklar i inkorgen varje vecka!

Historier om människor som uppnått otroliga framgångar trots enorma hinder tycks aldrig misslyckas med att fånga vår uppmärksamhet. Men vad är det som driver dessa människor att fortsätta kämpa, trots att de saknar utbildning, kontakter och pengar? Dessa människor har något som den genomsnittlige inte har - de har mål.
Det finns principer som styr och kontrollerar allt som händer. Naturlagar som är lika verkliga, oföränderliga och självklara som gravitationen. Även om du inte kan se, höra, lukta eller smaka på dessa krafter, så är de ständigt närvarande. De är tidlösa, universella och de finns i alla samhällen genom historien.
vag-mot-framgang
Under större delen av mitt liv har jag definierat framgång som att vara rik, känd och populär. Din framgång mäts av hur mycket pengar du har, hur många saker du äger och hur många följare du har i sociala medier. Men var det versionen jag hade kommit fram till själv? Eller vad den versionen som hade andra gett mig?
moralens-historia
Varför behövs moral? Det är frågan som filosofen Friedrich Nietzsche ägnade en stor del av sin tid att utforska. Enligt honom behövs inga moraliska system och han är väldigt kritisk mot dagens moral. För att förstå hur en av världens mest inflytelserika filosofer kom fram till den slutsatsen kommer vi i det här inlägget fördjupa oss i hans teorier om moralens historia.