Exklusiva artiklar

Registrera din e-post och få exklusiva artiklar i inkorgen varje vecka!

Skulle du identifiera dig som ditt namn, personlighet eller kropp? Eller är det bara verktyg som du använder dig av i den fysiska världen? Har du någonsin funderat över din verkliga identitet och undrat vem du egentligen är? Det är högst troligt att du aldrig gjort det men genom att ställa sig frågan dyker det upp en hel del intressanta insikter om egot.
Alan Watts var en brittisk filosof, författare och talare som var mest känd för att introducera österländsk filosofi för västvärlden. Han var en guru på sin tid och hans tal och föreläsningar lever vidare och har blivit väldigt populära. Det är framför allt en föreläsning om meningen med livet jag tycker är väldigt intressant.
Meditation och mindfulness har blivit alltmer populärt. Kanske är det inte så konstigt när psykisk ohälsa ses som ett av de största hälsoproblemen? Om du känner sig stressad, nere eller oroad för framtiden är det viktigt att förstå att du inte är ensam. Meditation kan isåfall vara rätt verktyg för att du ska hitta ett inre lugn. Men vad är egentligen meditation och varför ska man meditera? När något upplevs som värdefullt skapas större mening och därför kommer jag dela min erfarenhet av meditation och varför du ska göra det till en daglig vana för att öka motivation och välbefinnande.
Inledningsvis har jag av någon anledning känt ett visst tomrum den senaste tiden. Även om jag är nöjd med allt som händer i livet så känner jag att jag saknar något. Detta har en påverkan på min inställning, arbetsvilja och välmående. För mig är det oerhört viktigt att kunna känna en mening i allt jag gör.