fbpx

Attraktionslagen: Hur du attraherar dina djupaste önskningar

Jag blev bekant med attraktionslagen för första gången för ungefär 10 år sedan då jag läste boken ”The Secret” skriven av Rhonda Byrne. Väldigt kortfattat var boken en beskrivning av hur du kan använda attraktionslagen för att manifestera vad du vill ha eller få ut av livet. Min spontana tanke och känsla där och då, var att detta verkade vara ”hokus pokus” och ingenting som tilltalade mig. Så boken ställdes in i bokhyllan igen och fick samla damm i några år framöver.

Men det var ändå något med just den här boken som väckte min nyfikenhet, och jag kunde inte riktigt släppa tanken på idéerna som författaren väckt till liv. Så några år senare, efter vårt första möte, så läste jag boken igen. Denna gång med ett mycket mer öppet sinne, och på en plats i livet där jag kände att det var dags för en förändring i min vardag. Därför bestämde mig nu för att ge denna attraktionslag ett försök.

Aldrig hade jag kunnat ana vad den skulle väcka inom mig.

Vad är attraktionslagen?

Titeln på boken som jag använder som referens här är som ovan nämnt ”The Secret” (hemligheten) – och själva hemligheten är i stora drag attraktionslagen. Eller ”the Law of Attraction” som också används flitigt. Det handlar om att manifestera vad man vill. Således är det enkelt förklarat att säga att denna attraktionslag är förmågan att attrahera det vi fokuserar på i våra liv.

Boken är tydlig med att attraktionslagen är tillgänglig för oss alla. Oavsett din ålder, nationalitet eller vilken religion du tillhör så kan du ta till dig av attraktionslagen och anpassa den in i ditt liv. Attraktionslagen använder sinnets kraft och tar en tanke eller önskan du har, och materialiserar den till verklighet.

Människor som blivit framgångsrika inom olika områden i sina liv har enligt boken nyttjat attraktionslagen, oavsett om de är medvetna om det eller inte. De tänker målmedvetet på saker de vill åstadkomma i livet – såsom pengar, kärlek och annan rikedom och lägger ingen energi på att tänka på negativa saker kring dessa mål. Du har kanske tänkt på att många framgångsrika människor ofta är selektiva med vad de pratar om? Sällan hör du dessa personer prata om negativa saker som händer och sker, och ofta är de allmänt öppet och positivt intryck.

Lär dig meditera [PDF-Guide]

Jag har en PDF-guide som beskriver hur meditation fungerar och hur du kan börja för att minska stress, lugna ditt sinne och öka din lycka. Guiden är gratis. Ange din e-post så skickar jag den till dig. 

Attraktionslagens kraft

Ett bra exempel på attraktionslagens kraft är människor som blivit förmögna, förlorat allt och som på en relativt kort tid har återuppbyggt allting igen. Den första frågan många då ställer sig är: hur kan det vara möjligt att bygga upp en sådan förmögenhet på så kort tid?

Jag känner själv en av dessa personer. Han förlorade olyckligtvis allt han ägde och hade i slutet av 80-talet vid den stora fastighetskraschen. Men kort därefter lyckades han bygga upp hela sin förmögenhet igen.

Detta leder återigen till frågan: Vad är det för speciellt med dessa personer som gör att de lyckas nå sina mål så snabbt? Enligt attraktionslagen har det enbart med personens tankar att göra. Attraktionslagen svarar på våra tankar, oavsett vilka de är – positiva som negativa. Kraften ligger i att tänka positivt och målinriktat på det du vill åstadkomma.

Lika gillar lika

Attraktionslagen lär oss att ”lika gillar lika” och när du tänker en tanke så attraherar du också liknande tankar till dig. Men stämmer verkligen detta?

Du kanske kan relatera till ett tillfälle där du tänkt på någonting som oroat dig. Ju mer du tänkte på det, desto mer oroliga tankar föddes. Detta sammanfattar idén med att ju fler tankar du tänker, desto fler nya kommer det. Lika gillar lika.

Kanske har du någon gång varit på jakt efter en ny bil, läst på om olika alternativ och funktioner – och då fått upp ögonen för en modell du inte lagt märke till förut. Helt plötsligt efter detta, när du nu känner till bilmärket och modellen, så ser du den överallt. Det du tänker på växer.

Eller som ett annat exempel: du har kanske hört en ny låt på radion som du fattar tyckte för direkt och börjar nynna till – och helt plötsligt hör du just den låten överallt? Det är som om låten följer efter dig. Enligt attraktionslagen var det du som attraherade den.

Detta sätt att agera på menar att ditt liv är en reflektion av dina tidigare tankar. Det involverar alla bra och alla dåliga delar. Så om du tänker på vad du vill uppnå och gör det till den huvudsakliga tanken i din vardag, så kommer det att manifestera sig i ditt liv.

En lärdom från Jim Carrey

Året är 1997 och Jim Carrey sitter hos Oprah Winfrey och berättar om år 1985 då han tog ett djärvt beslut: Han skrev sig själv en check på 10 miljoner dollar för ”skådespelartjänster”, daterade den tio år i framtiden och förvarade den i sin plånbok. I november år 1995 fick Carrey reda på att han fick rollen i filmen ”dum och dummare” med en lön på exakt 10 miljoner dollar.

Sammanfattat från denna intervju får du lära dig att du är en magnet och alla dina tankar är magnetiska med en frekvens. När du tänker på något så skickas tankarna ut i universum. Sedan attraheras magnetiskt alla lika saker som är på samma frekvens. Allt som skickas ut återvänder till källan. Och källan är du.

Attrahera det goda istället för det dåliga

När man utgår från attraktionslagen är den enda anledningen till varför människor inte har vad de vill ha i sitt liv, för att de tänker mer på vad ”de inte vill ha” istället för det de ”vill ha”. Attraktionslagen ber dig medvetet lyssna på dina tankar och de ord du pratar.

Man kan se det som att det pågår en epidemi där personer som enbart skriker om vad de ”inte vill ha”. De håller epidemin levande när de tänker, pratar, handlar och fokuserar på vad de inte vill ha. Så det kanske inte är så konstigt att vi attraherar sånt vi inte vill? Speciellt då vi inte är medvetna om alla dessa negativa tankar.

The Law of Attraction är ett oberoende ting som ser inte skillnad på goda eller dåliga tankar och saker. Den tar helt enkelt emot dina tankar och speglar tillbaka tankarna till dig som din livsupplevelse. Du ges helt enkelt det du tänker på. När du fokuserar dina tankar på något du vill ha, och håller det fokuset, så drar du då i kommunikation om just den saken genom den starka kraften i universum.

Vi tänker hela tiden

Forskning visar att vi tänker 12 000 – 60 000 tankar varje dag. Av alla dessa tankar är 80 % negativa och 95 % exakt samma tankar som dagen innan. Det innebär att det finns en tendens hos människor att fokusera på det negativa och upprepa det dag för dag.

Med dessa siffror är det inte konstigt att så få människor manifesterar positiva saker i sina liv.

Attraktionslagen bygger på att lära dig att vad du tänker just nu skapar din framtid. Du skapar helt enkelt ditt liv genom dina tankar. Och eftersom du alltid tänker, så skapar du hela tiden nya scenarion och nya möjligheter. Vad du tänker på mest på eller fokuserar på, kommer att uppenbara sig i ditt liv.

Som alla naturlagar (eller principer) lär ut så skapar du ditt eget liv. Det du sår får du skörda, helt enkelt. Med attraktionslagen är det dina tankar som är dina frön och det du skördar kommer bero på vad du planterar – är det gift eller vackra blommor?

Om du konstant går runt och klagar kommer attraktionslagen att ge dig fler situationer att klaga över. Attraktionslagen ger tillbaka exakt det du fokuserar dina tankar på. Med denna värdefulla kunskap kan du förändra alla situationer i ditt liv – bara genom att ändra sättet du tänker på.

Conor McGregor lärde sig visualisera

Conor McGregor började visualisera sin framgång innan han ens var medveten om vad ordet betydde, och hans visualisering fortsätter än idag. På en presskonferens berättar han om kopplingen mellan att visualisera sin framgång och modet att säga det högt – med sina vinster och sin framgång. Att våga se sin framgång framför sig, tro på den och sedan uppnå den.

Summering av attraktionslagen

  • Den stora hemligheten till framgång är attraktionslagen.
  • Detta tankesätt säger att lika attraherar lika, vilket betyder att när du tänker en tanke, så attraherar du också liknande tankar till dig
  • Tankar är magnetiska och tankar har en frekvens. När du tänker så skickas signalerna ut i universum och magnetiskt attraherar alla likadana saker på samma frekvens. Allt som skickas ut återvänder till källan – du.
  • Dina tankar skapar ditt framtida liv. Det du tänker på eller fokuserar mest på kommer uppenbara sig i ditt liv.
  • Dina tankar blir till konkreta saker

Kraften hos ditt sinne

Oavsett om du har varit medveten om dina tankar i det förflutna eller inte, så blir du med stor sannolikhet medveten om dem nu. Med kunskapen om attraktionslagen och hur den fungerar i praktiken blir du medveten om hur allt detta hänger ihop. Hur just du kan manifestera allt du önskar.

Det är ett inkluderande universum vi lever i, inte ett exkluderande. Därav exkluderas inget från attraktionslagen. Ditt liv är en spegelbild av de tankar du tänker.

Lär dig hantera dina tankar

Ett sätt att hantera dina egna tankar på är att lära dig lugna ditt sinne. Den bästa tekniken för detta är genom meditation, och genom att få in det som en regelbunden vana. Lika självklart som tandborstningen på kvällen innan läggdags borde en stunds meditation också vara i din vardag.

Det är tack vare detta tankesätt som jag själv började meditera regelbundet. Jag började genom attraktionslagen och boken ”The Secret” lära mig att det jag tänker på kommer uppenbara sig på olika sätt i mitt liv.

Som exempel ur min egen vardag, och min egen attraktionslag, är att personer jag tänker mycket på ofta ringer mig några minuter senare. Saker jag lagt in som mål i mitt liv flera år tidigare och som jag senare har manifesterat (utan att tänka på det) har jag lyckats uppnå på nästan magiska sätt – mot alla odds.

Att våga tro

Det finns mycket saker jag personligen kan koppla till detta livsmönster. För någon som aldrig kommit i kontakt med denna sanning förut kan det lätt låta som ”hokus pokus” – det jag väl medveten om. Jag har själv stått på den sidan av linjen och tänkt samma sak: Vilket trams!

Men när jag väl tog till mig att allt detta har att göra med mina egna tankar, som bara jag kan kontrollera, så började jag även regelbundet att meditera. Det var först när jag satt ner tyst i några minuter och öppnade upp och var mottaglig för att lyssna på mina tankar som jag insåg hur mycket saker som egentligen for runt i mitt huvud. Det var skrämmande att inse hur mycket oro, rädsla, ångest och negativitet som hela tiden florerade inne i huvudet. Jag insåg då att jag måste bli mer konstant medveten om mina tankar för att kunna skapa det liv jag drömmer om. Därför skapade jag en återkommande vana att meditera.

Jim Carrey och cykeln

Under en intervju i den berömda The Graham Norton show delar Jim Carrey med sig av sin lärare i andra klass, som berättade för honom om hur man får det man önskar. Carrey önskade sig en cykel, och fick en.

En sak gemensamt

Genom historien har alla visa män, filosofer, lärare, profeter med mera varit oense om det mesta – förutom detta: Vi blir det vi tänker på.

För att citera några av dessa personer:

Marcus Aurelius – ”A man’s life is what his thoughts make of it.”

Ralph Waldo Emerson – ”A man is what he thinks about all day long.”

Dessa män var ense om vi kan använda vår attraktionslag för att uppnå våra mål i livet. Personen som tänker kontinuerligt på ett visst mål kommer att uppnå det. Vi blir det vi tänker på. Han som tänker på ingenting – blir ingenting.

Hur fungerar det – och varför blir vi det vi tänker på?

Låt oss som exempel ta en bonde som har bra jord att odlas sina grödor på. Han får möjligheten att plantera vad han vill, och själva jorden bryr sig inte om vad det är. Det är således enbart upp till bonden att fatta beslutet om vad som skall odlas. Om du då drar parallellen där jorden är vår egen hjärna, eftersom våra hjärnor (likt jorden) inte bryr sig om vad du planterar i den. Den kommer, likt jorden, ge dig det du planterar. Så låt säga att bonden väljer två olika råvaror där det ena är vete – och det andra är en giftig växt. Han gräver två hål – och planterar frön till dessa två. Sedan täcker han för, vattnar och tar lika väl hand om båda planteringarna.

Vad kommer att hända? Jo, som de säger i Bibeln – ”Så du sår får du skörda”. Jorden kommer därför ge tillbaka lika mycket giftblomma som vete. Hjärnan fungerar på samma sätt. Det vi planterar i den måste den ge tillbaka till oss.

Om det då är så enkelt, varför använder inte alla detta?

Svaret är enligt boken ”The Secret” väldigt, väldigt enkelt. För att de aldrig tänkt på det på det här sättet. Dessutom menar författaren till boken att är hjärnan något vi får gratis i livet, den kommer helt enkelt på köpet när vi föds – och sådana saker tenderar vi att värdera mindre än annat.

En man kan förlora allt han äger och har, men bygga upp en ny förmögenhet igen. Till och med flera gånger. Eller om ett hus brinner ner kan ett nytt byggas. Men vår hjärna, som vi fått för ingenting, utan kraft och ansträngning – kan vi aldrig ersätta. Vi har bara en och vi har en skyldighet jämte den att vårda den.

Så för att sammanställa detta är alla personer är summan av sina tankar, och alla personer är där de vill vara i livet – för att det är vad de vill. Oavsett om de erkänner de eller inte. Allt de är och allt de har, har de skapat genom att tänka sig fram till det. För det du tänker på idag kommer påverka resten av ditt liv och din framtid.

Jag är personligen säker på att du kan gå på en gata i vilken stad som helst, i vilket land som helst, och fråga en främling vad hemligheten till framgång är – och jag tror inte det skulle finnas en person som där och då kan ge dig ett svar på det. Vilket verkligen är synd, när det egentligen är så enkelt: Hemligheten är att vi blir det vi tänker.

Forskningen bakom detta

Mycket forskning har gjorts för att se över The Law of Attraction, och mycket mer kommer göras än. För dig som vill veta mer om just forskningen rekommenderar jag varmt att läsa böckerna ”Placeboeffekten” och ”Breaking the habit of being yourself” av Joe Dispenza. Det finns gott om forskningsresultat i dessa böcker som fokuserar på hur allt detta egentligen fungerar – och framför allt varför.

Nedan presenteras några exempel på vad forskningen givit för resultat:

Dubbelspaltsexperimentet

Det har skett flera viktiga upptäcker inom kvantfysiken på senare år.

En väldigt viktig upptäckt är att små partiklar och stora objekt spelar efter olika regler. Forskare insåg redan tidigt i tiden att partiklar som är grunden för atomen inte lyder de klassiska fysiska lagarna så som större objekt gör. När till exempel ett äpple faller från ett träd är det lätt att förutsäga var det kommer landa. Medan de mindre partiklarna beter sig oförutsägbart.

Så den stora frågan ställdes: har världen för små partiklar och större objekt olika regler att förhålla sig till? Eftersom mindre partiklarna så som elektroner är grundkärnan i allt som finns i naturen – hur kommer det sig då att de kan följa ett annat slags regelverk, medan sakerna de bygger upp följer ett annat. Forskarna insåg snabbt att detta inte gick ihop.

I samband med denna upptäckt insåg man också att själva personen som observerar (eller mäter) dessa små partiklar påverkade beteendet av energin och materian. Forskare kallar det här beteendet ”collapse of the wave function” eller ”observer effect”.

Kortfattat förklarat så svarar energin på en partikelnivå på din uppmärksamhet och blir materia. Så hur skulle i så fall hela ditt liv bli om du kunde lära dig att styra ”observer effect” till den verkligheten du önskar? Kan du medvetet bli bättre på att observera det liv du önskar dig?

Dr Masaru Emoto

Den japanska forskaren Masaru Emoto har sett över sambandet mellan tankarna och resultat genom att bland annat se på en rapport från en flicka i grundskolan. Denna flicka hade gjort i ordning burkar med olika frukter. Varje burk hade fått en etikett med text så som ”tack”, ”kärlek” och ”ignorerad”. Burken med tack fick varje dag höra tack för att den fanns. Den med kärlek på blev ompysslad och omhändertagen, och den med ignorerad på lämnades helt för sig själv – och så vidare. Hur frukterna utvecklades berodde helt på etiketterna – burkarnas innehåll med positiva ord tog längre tid på sig för att bli dåliga – medan de som hade negativa ord ruttnade fort. Emoto ansåg flickans rapport vara fantastisk.

Emotos vattenkristaller

Emoto fortsatte se över detta fenomen och upptäckte att även vatten har en förmåga att ändra form utifrån vår tanke. För varje tanke vi sänder ut till vattnet bildas en helt ny och unik vattenkristall. När vi skickar vi med kärlek och tacksamhet tar kristallerna en väldigt vacker form. Men skickar vi däremot negativa tankar som hat och sorg, blir kristallerna deformerade.

Emotos idé om en förändring av sig själv mot det positiva, och även av världen, är såhär enkel: Tacksamhet. Förmågan att säga till dig själv varje dag: Jag älskar dig. Jag tackar dig. Jag respekterar dig. När du börjar med detta kommer saker att förändras inom dig, och i sin tur även i din omgivning.

Placeboeffekten

Det som även stöder grunden bakom The Law of Attraction är den väl kända placeboeffekten. Placeboeffekten återkommer ofta i olika former av experiment. Ofta när det gäller att mäta effekten av ett läkemedel. Hälften av patienterna ges då den framtagna medicinen medan resterande del ges ett sockerpiller eller liknande. Sedan mäter man effekterna av tillfrisknandet. Här kan man se hur patienter som fått sockerpillret ofta i hög grad tillfrisknar lika väl som de som fått den riktiga medicinen. Som denna hemlighet stöder, visar detta effekten av vad man tänker. Dessa patienter tänker genom hela processen att de fått en medicin som kommer hjälpa deras åkomma – och tankarnas kraft ger dem det resultatet.

Fungerar attraktionslagen?

Det är naturligt att vara skeptisk till denna teori om framgång och lycka. Även jag har varit det längs med hela vägen.

Däremot finns det, som ovan visar, gott om bevis på att detta är en verklig kraft. Allt visar på att vår avsikt, fokus, tro – och våra känslor påverkar våra liv.

Den sista pusselbiten i denna så kallade lag är att det inte räcker med att vilja ha någonting, eller att bara tänka på det – vi måste även bli det själva

Det är hemligheten till hemligheten. Du attraherar det DU ÄR.

Så om du letar efter den stora kärleken: börja med att skriva ner egenskaperna du önskar att denna person har. När du skrivit ner dessa, börja sökandet genom att BLI DETTA SJÄLV. Det är sättet att attrahera till sig något i det här livet. Det räcker inte bara med att tänka på saker. Du måste även bli det. Det är du själv som måste visualisera att du redan har den saken du önskar i ditt liv genom att vara den själv.

Du måste även känna kärlek (älska dig själv) innan du kan bli älskad. Du måste känna överflöd, rikedom, hälsa och framgång innan du faktiskt kan få det.

Hur du praktiskt går tillväga

För att summera allt detta vill jag lägga fokus på följande: Om din avsikt är att manifestera det du vill i det här livet – börja med att bli medveten om dina tankar genom meditation. Fortsätt sedan med att skriva ner allt detta på en lapp. Skriv ner alla dina mål och ambitioner i livet och bli medveten om vad du vill. Genom att du blir medveten om allt detta kommer det även att börja uppenbara sig i ditt liv. Sedan gäller det att faktiskt bli vad du tänker, innan det har manifesterats.

Föreställ dig att du visste att du skulle få en Ferrari om två månader, visst skulle du redan känna dig som en Ferrari-ägare? Du skulle vara lite stoltare än innan, och känna dig lite mer framgångsrik redan nu. Det är den känslan du måste manifestera innan du kan på riktigt använda denna lag i ditt liv.

Mitt eget exempel

Som avslutning delar jag med mig av ett sista exempel, taget ur mitt eget liv. Jag har spelat väldigt mycket golf – och varit med på väldigt många tävlingar. Men av någon anledning lyckades jag aldrig vinna någon tävling, fast jag på pappret alltid var bättre än motståndarna. Inför varje tävling blev jag nervös – och mina tankar gick emot mig genom att fokusera på nervositeten. Men plötsligt en dag när det var dags för tävling var det dåligt väder och mitt resultat blev lika dåligt som vanligt. Den här gången ”råkade” jag dock vinna, fast med ett väldigt dålig poäng. Men jag vann! Helt plötsligt var jag en vinnare. Och jag började tänka på mig själv som en vinnare. Och sedan dess har jag vunnit tävling efter tävling.

Men egentligen var det ju inte så konstigt att jag fortsatte vinna. Jag var ju en vinnare enligt mig själv – och en vinnare genererar ju vinster.

Resultatet blir att det är så denna fantastiska attraktionslag fungerar. Du måste vara en vinnare innan du kan manifestera dina vinster.

2 svar

  1. Mycke spännande läsning läser böcker av rhonda Byrne intressant hoppas att jag lyckass att mina tankar om över glöd lyckas. Tack för spännande läsning. Tomas Arendell 👍💥